Visie en Werkwijze

Het kwam al naar voren in mijn beroepskeuzetest; Banketbakker en Ergotherapeut. Hoewel ik voor de laatste heb gekozen als carrière, bakte ik, lang voor Heel Holland Bakt, een succes werd, met regelmaat het een en ander. Geen prachtige, hoogstaande culinaire patisserie creaties maar gewoon een goed zandkoekje, kokos- of boterkoek. Naast mijn gezin thuis waren mijn collega’s en werkplek altijd een dankbaar afzetgebied.

Het bakken van koek gebruik ik in mijn coaching als metafoor.

Welke ingrediënten heb je? Hoeveel ingrediënten heb je? Wat mist er (wellicht) nog? Hoe ga je daaraan komen? Kan het ook zonder dat ingrediënt? Wat heb je nodig naast de ingrediënten? Welke benodigdheden? Heb je deze benodigdheden voor handen? Heb je een passend recept gekozen als je kijkt naar de voor handen zijnde ingrediënten en overige benodigdheden? Wat is jouw aanpak, werkwijze?  Zou je liever een ander recept uitproberen? Een andere aanpak? Wellicht in een andere omgeving?  Wanneer is het resultaat (jouw persoonlijk recept) een succes?

Tijdens de coaching sessies gaan we dit samen verkennen.

De uitgangspunten die voor mij bij het bakken horen pas ik toe in mijn coaching:

  • Alles met liefde (= aandacht) bereid is lekker.
  • Eerst een goed basisrecept en daarna (eventueel) variëren.
  • Liever een klein stukje van iets goeds en lekkers, dan een groot stuk omdat het nou eenmaal wordt aangeboden.
  • Koek staat voor energie. Energie die je krijgt en ook die het je kost aan de slag te gaan.
  • Bakken is doen, keuzes maken en in beweging komen.

Visie

Mijn overtuiging is dat iedereen kwaliteiten, laten we ze ingrediënten noemen, bezit, waarmee er iets lekkers te bakken valt. Het is zaak om deze ingrediënten te inventariseren, de benodigdheden te verzamelen en aan de bak te gaan. Zo ontstaat jouw persoonlijke recept.

Tijdens coaching door mij komen we samen, tot allerlei inzichten. Samen bakken we er iets van!

Gecoacht worden door mij, dat is andere koek.

Werkwijze

Starten doe ik met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wanneer je vervolgens het idee hebt met me in zee te willen gaan maken we afspraken over hoe een coaching traject eruit gaat zien.