Daphne de Witte - ter Horst

Al van jongs af aan wilde ik in de zorg gaan werken. Aandacht hebben voor de ander, zorgen voor de ander, opkomen voor zijn/haar belangen, onrecht bestrijden. Verpleegkundige moest het worden, tot ik tijdens een ziekenhuis bezoek flauwviel… Verloskundige viel af omdat de vereiste natuur en scheikunde niet in mijn eindexamenpakket zaten. Toen kwam uit een beroepskeuzetest naast de functie van banketbakker, ergotherapeut op het lijstje. Daar had ik nog nooit van gehoord, dus ben ik op ontdekkingstocht gegaan. Het bleek mij op het lijf geschreven.

Na mijn eerste baan in een psychogeriatrisch verpleeghuis ging ik werken op een ziekenhuislocatie van een groot revalidatiecentrum. De afgelopen 19 jaar heb ik met energie en bevlogenheid in de revalidatiesector gewerkt. Mijn specialisaties liggen met name op het gebied van verworven hersenletsel (NAH, PCS en TBI) en chronische pijn- en vermoeidheid.

Opgeleid als ergotherapeut, uitgaande van de gedachte dat de mens een handelend wezen is, altijd kijkend naar persoon, taak en omgeving. Deelnemen, participeren, in de vorm van werk en dagbesteding kreeg tijdens mijn behandeling altijd al extra aandacht. Vooral de kwaliteiten van iemand zichtbaar krijgen en gebruiken om hem of haar zo passend mogelijk aan de slag te laten gaan en houden. Met een fascinatie ten aanzien van wat iemand drijft, blij maakt, energie geeft en hoe iemand iets doet. Met bewondering voor de veerkracht die in iedereen schuilgaat.

Daphne de Witte - ter Horst
Van Ergotherapeut naar Coach

Aandacht hebben voor de ander loopt als een rode draad door mijn leven. Met Coach& koek kies ik ervoor om mensen te coachen, om hen in beweging te zetten en te houden; binnen, richting en middels werk en dagbesteding die bij hen past.

Mijn ingrediënten voor succes zijn kennis, inlevingsvermogen, energie, openheid, duidelijkheid, eerlijkheid en de ruim 19 jaar ervaring als ergotherapeut in de revalidatiesector. Hierdoor weet ik als geen ander hoe belangrijk het is passend begeleid te worden.

Wat je over mij moet weten

Ik ben ruim 20 jaar samen met mijn liefde Peter. We hebben twee kinderen. Je kan mij uittekenen met een kop thee in mijn handen. Zolang het maar geen thee met fruitachtige smaken is, daar gruwel ik van. Energie krijg ik van de mensen om me heen, hardlopen, lachen en koekjes bakken. Genieten doe ik van kleine en grote dingen, mensen, gebeurtenissen, activiteiten, noem maar op.

Ik vind het ook heerlijk om te lezen en lekker uit te waaien op de stranden van Texel. Waar ik na ieder bezoek altijd een paar schelpen meeneem naar huis, iets waar mijn man weinig van begrijpt… Open, eerlijk, sociaal, creatief en in verbinding dat is wie ik ben.

Tot slot Coach& koek

Coach& koek is een samenstelling van wat ik doe (Coachen) en wat ik inbreng (koek=energie). Samen levert dit een persoonlijk recept op om weer aan de bak te gaan. Gecoacht worden door mij, dat is andere koek.

Scroll naar boven